Lukt het je maar niet om een stilteplek te vinden waar je ongestoord kunt werken aan je boek, je scriptie, je examen, je programma, je toneelteksten, je muziekstuk of bijvoorbeeld aan je bedrijf? Wordt je continu gestoord door alles om je heen in huis?

Je bent echt niet de enige die hier al lang mee aan het worstelen is en de ultieme oplossing zoekt.

Velen zijn je voorgegaan en hebben de oplossing gevonden. Allemaal zijn ze ervan overtuigd dat je creatiever en meer geconcentreerd bent en in kortere tijd meer resultaten behaalt als je je terug kunt trekken in je eigen stilteplek. 

– Wim Kan (1911-1983) trok zich altijd terug in zijn draaibare huisje achter in de tuin van zijn huis in Kudelstaart. Hier werkte hij aan zijn conferences en zijn teksten.

– George Bernard Shaw (1856-1950), de Ierse toneelschrijver van  o.a. ‘Man and Superman’ en ‘Pygmalion’ schreef altijd in zijn draaibare tuinhuis. Hij draaide het huisje met de zon mee, zodat hij altijd met de zon op zijn gezicht kon schrijven.

 Roald Dahl (1916-1990) schreef 30 jaar lang elke dag aan zijn boeken in een huisje achterin zijn tuin. Daar schreef hij onder andere zijn beroemde kinderboeken ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’ en ‘De grote vriendelijke reus’.

– Daphne Dekkers heeft zich voor haar laatste boek (Dubbel zes) ook teruggetrokken in haar tuinhuis. Daar schreef ze zonder WiFi of telefoon, met alleen maar een waterkoker en een paar boterhammen.

 

Ben jij ook zo toe aan een plekje voor jezelf, waar het eindelijk allemaal gaat lukken? Ga ervoor en maak je droom waar.