Laatst probeerde ik me een voorstelling van de toekomst te maken en vroeg me af, hoeveel Zonnehuisjes zouden er over 75 jaar in Nederland en wellicht in andere landen staan? Ik bedacht me, wat zouden de mensen dan zeggen als ze een draaibaar tuinhuisje van mij zien staan?

“Kijk, dat is een draaibaar tuinhuisje, zo’n Zonnehuisje, van Monie van Paassen. Die heeft ze speciaal ontworpen rond 2010. In die tijd werden mensen door van alles en nog wat afgeleid en ze voelden zich alsof ze werden geleefd. Monie wist en voelde als geen ander dat iedereen een eigen plekje nodig heeft om bij te komen van de hectiek van alledag.

Dit was een van de redenen dat ze het Zonnehuisje heeft ontworpen en gebouwd. Een uniek tuinhuisje dat door een draaimechanisme naar alle richtingen te draaien is. In of uit de zon, in of uit de wind.

Als mensen in een Zonnehuisje gingen rusten of mediteren of yoga doen, kregen ze weer energie en inspiratie.

Het draaibaar tuinhuisje werd ook wel gebruikt als thuiskantoor, als werkplek of studieplek. Gewoon een laptop of boeken mee het Zonnehuisje in omdat dit de enige plek was waar ze zich konden concentreren.

Of ze hadden hun praktijkruimte, studio of atelier ervan gemaakt.”

Het gaat natuurlijk niet om mij, maar het gaat om jou. Dat jij zelf ook zo’n eigen plek kan creëren. Een plek waar je jezelf kunt zijn, waar je samen of alleen kunt genieten van fijne momenten.

Waar je kunt werken zonder gestoord te worden door alles en iedereen. Zodat jij je droom uit kunt gaan werken zoals je al jaren van plan bent.

The idea is not to live forever, but to create something that will.