Monie van Paassen, het Zonnehuisje en Feng Shui: een unieke trilogie!

Het Zonnehuisje van Monie van Paassen is een prachtig en uniek huisje voor in de tuin omdat het draaibaar is. Je kunt het zó zetten als je op dat moment wilt: naar de zon gedraaid of juist in de koele schaduw.

Bijzonder detail in het Zonnehuisje van Monie is het kompas dat in de vloer verzonken is. Hiermee kun je het precies in een bepaalde windrichting draaien. Waarom? Volgens de leer van de Feng Shui kun je optimaal gebruik maken van de positieve energie als je je richt op een voor jou gunstige windrichting. Monie weet hier alles van, want naast timmervakvrouw is ze ook Feng Shui Expert. Als enige in de provincie Groningen en een van de weinigen in het noorden.

Feng Shui is een meer dan 3000 jaar oude filosofie, afkomstig uit China die leert hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden. Het leert welke invloeden vormgeving en inrichting op het welzijn en geluk van de mens hebben. Ergens heeft Monie deze invloeden altijd al wel gevoeld maar bij het klimmen van de jaren is ze er meer over na gaan denken. Dit heeft haar er in 2015 toe bewogen om een Feng Shui studie te gaan volgen die ze met een diploma succesvol heeft afgerond.

Met deze kennis is ze zelf in huis ook aan het rekenen geslagen en nu weet ze waar in huis bijvoorbeeld haar succesrichting of persoonlijke groeirichting zit en waar ze dus in huis bepaalde dingen het beste kan doen. Deze kennis kan ze eventueel ook toepassen bij het ontwerpen en bouwen van bijvoorbeeld het Zonnehuisje voor mensen die hier behoefte aan hebben. Zie het als een soort van extra service. Denk bijvoorbeeld aan de locatie van zo’n huisje, waar die in de tuin het beste geplaatst kan worden. Maar daar is iedereen vrij in natuurlijk. Voor haar heeft het in elk geval heel goed uitgepakt.

Bedrijven in Azië laten zich bij het ontwerp en indeling van hun bedrijfspanden adviseren door een Feng Shui expert om deze energie zo te laten stromen dat hun bedrijf succesvol zal zijn. In de westerse wereld gebeurt dit inmiddels ook steeds meer. Zo is Monie op dit moment betrokken bij het ontwerp van een nog te bouwen groot wellnesscentrum in Zwolle! 

bron: bert-koster.nl/2019/08/31/monie-van-paassen-het-zonnehuisje-en-feng-shui-een-unieke-trilogie/