Over het Zonnehuisje

De voorgevel van het Zonnehuisje bestaat grotendeels uit 2 deuren met glas die heerlijk ruim open kunnen staan, zodat frisse lucht naar binnen stroomt. Ook de grote ramen in beide zijgevels kunnen open. Door de bouwstijl met de grote ramen en het vele glas in de voorgevel is het altijd lekker licht binnen in het huisje.

Sierlijk hang- en sluitwerk, uitzetijzers, raamboompjes, deurklinken en schuiven in oude stijl maken het een sfeervolle huisje vol mooie details. Een prachtig ornament in het glas boven de deuren maken het geheel compleet.

Het Zonnehuisje wordt op ambachtelijke wijze gebouwd met duurzame materialen. De kozijnen van de ramen en deuren zijn gemaakt van mahonie, de windveren van Red Cedar. De wanden bestaan uit grenen puntgroefdelen. De gevelbekleding rondom en de kozijnen worden door ons gespoten in grondverf RAL 9010.

Het dak is waterdicht afgewerkt, aan de achterkant van het huisje is een zinken bakgoot en regenpijp gemonteerd om het hemelwater af te voeren.

©2006 Monie van Paassen

monie van paassen het zonnehuisje

Het draaibare Zonnehuisje

Onder het huisje zitten massieve stalen wielen die rollen over een gewalste stalen ring, waardoor je het huisje makkelijk met de hand rond kan draaien.  De afmetingen zijn 2,5 m x 2,5 m en 2,6 m hoog. Om het huisje te kunnen draaien is een vrije plek van minstens 4 m doorsnede nodig.
Wil je een Zonnehuisje zonder draaischijf, dan is dit ook mogelijk. In dat geval maken we een hardhouten fundering in de grond met daarop een hardhouten balkenlaag en een houten vloer in het Zonnehuisje.

zonnehuisje draaicirkel

Het Zonnehuisje wordt in 6 rechtstandig vervoerde elementen van onze werkplaats naar je tuin gebracht, waar het ter plekke gemonteerd wordt. Als er genoeg ruimte is om met auto en aanhanger bij de voor het Zonnehuisje bestemde plek in de tuin te komen, wordt het huisje in de werkplaats gemonteerd en in zijn geheel vervoerd.

Het enige waar jij voor hoeft te zorgen is een vrije plek met een doorsnede van 4 meter met een vlakke ondergrond. Hierop plaatsen wij een hardhouten ringbalk die we waterpas en haaks funderen met hardhouten palen. Op deze hardhouten fundering wordt de stalen ring bevestigd waarop het Zonnehuisje gedraaid kan worden.

Klik hier om het Zonnehuisje te zien draaien.

Afwerking van het Zonnehuisje

Wil je direct na het plaatsen je Zonnehuisje kunnen inrichten en er meteen van kunnen genieten? Laat het dan vooraf door onze vakschilder van binnen en buiten schilderen in de door jou gewenste kleuren. Kies de kleuren die passen bij de sfeer die jij je eigen plekje wilt geven, klik hier voor inspiratie. Als je wilt kan ik je hierbij adviseren. Voor het schilderen gebruiken we duurzame verf van een hoogstaande kwaliteit.

Stroomvoorziening

Wil je graag stroom in het Zonnehuisje voor verlichting of apparatuur? Dat kan!
We plaatsen in dat geval twee dubbele stopcontacten in authentieke stijl en zorgen ervoor dat deze aangesloten worden. Het aansluiten van de kabel vanuit het Zonnehuisje op de meterkast, moet door een installateur gebeuren.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Prijslijst

Ben je geïnteresseerd in wat het Zonnehuisje met bijbehorende opties kost? Klik hier om onze prijslijst te bekijken.

Wil je het Zonnehuisje eens zien en beleven? Of heb je een vraag voor ons? Neem gerust contact met ons op.

“We gebruiken ons Zonnehuisje voor lekker relaxen, lezen, rusten, bijkletsen, eten. We hebben heel veel plezier en genot van het buiten zijn en zitten. In de zomer draaien we het wel elke dag, soms in de zon en soms uit de zon. Wij zijn dus heel tevreden!”

Ine en Mario, Muntendam