Het Zonnehuisje in Appeltern

Sinds april 2020 staat het draaibare Zonnehuisje in tuin nr. 11 van de inspiratietuinen op Appeltern. De bezoekers van Appeltern kunnen het huisje daar bekijken in een prachtige tuin. Het huisje staat altijd open. Ga er gerust even in zitten, en stel jezelf voor hoe je op je eigen tuin uit zou kijken vanuit het Zonnehuisje.

Zonnehuisje in de tuinen van Appeltern

Het ontwerp van de inspiratietuin

Thea Visser van Rosea Tuinen is al jarenlang fan van het Zonnehuisje. Toen zij een inspiratietuin voor de Tuinen van Appeltern mocht ontwerpen en realiseren, wilde zij daar heel graag een Zonnehuisje in opnemen. Toen ze bij mij kwam met haar idee, was ik gelijk erg enthousiast. Ik ben verrukt van haar ontwerp en vereerd dat het Zonnehuisje nu een plekje heeft in Appeltern.

De door Thea ontworpen tuin heeft ze ‘Smell the Silence Garden’ genoemd. Een tuin van deze tijd met veel zintuigen prikkelende geuren, zachte kleuren en rust, met aan het eind van het meanderende pad het Zonnehuisje als ultieme rustplek. In de tuin zijn de elementen water, vuur, aarde, hout en metaal aanwezig, waardoor deze tuin een echte Feng Shui tuin te noemen is. De beukenhaag die de tuin aan de achterzijde en zijkanten omsluit geeft je direct een geborgen gevoel.

Lees ook het blog over hoe het is gekomen dat het Zonnehuisje nu in een inspiratietuin op Appeltern staat.

En het blog over Feng Shui en de ‘Smell the Silence Garden’.

Over het Zonnehuisje

Het Zonnehuisje is een uniek tuinhuisje waarin je tot rust komt van de dagelijkse drukte. Waar je samen of alleen kunt genieten van waardevolle momenten. Momenten waarin het draait om rust, inspiratie, stilte, harmonie en aandacht. Uniek aan het Zonnehuisje is dat het op een draaischijf staat, zodat je het kan draaien zoals je wilt: heerlijk in de zon uit de wind, of juist uit de zon in de schaduw.

Draai het huisje zo, dat het aansluit bij je behoefte op dat moment: lekker in het voorjaarszonnetje met een kopje koffie, een beschut maar licht plekje in het najaar om rustig te kunnen werken, een schaduwvol plekje in hoogzomer om verkoeling te vinden na een lange warme dag in de zon.

Net zoals je helemaal zelf bepaalt hoe je het Zonnehuisje draait en gebruikt, bepaal je je eigen sfeer door zelf de kleuren te kiezen voor de binnen- en buitenkant van het huisje en het naar eigen smaak in te richten. Geef het de sfeer die bij jou past! Wil je het Zonnehuisje in jouw tuin? Neem dan gerust contact met ons op!

Lees meer over het Zonnehuisje.

Monie van Paassen is enkele dagen per jaar
in Appeltern bij het Zonnehuisje.

Op het moment is Appeltern gesloten, in maart gaat het weer open.

Heb je vragen voor Monie
of wil je afspreken op Appeltern?
Neem contact op!

Appeltern op TV

In de uitzending van het tv-programma BinnensteBuiten van 29 april 2020 was tuinspecialist Martin Stuger in de tuinen van Appeltern.

Op Appeltern zijn op 22 hectare grond meer dan 200 voorbeeldtuinen ingericht om inspiratie op te doen voor je eigen tuin.

De Tuinen van Appeltern zijn nu gewoon open. En het mooie is, de komende 5 jaar staat het Zonnehuisje er ook!

Kijk hier de uitzending terug.

inspiratieboek Zonnehuisje het draaibare zonnehuisje